Alle cases

Hoe leer je deze flight attendant leiding geven?


Hoe leer je deze flight attendant leiding geven?Iedere luchtvaartmaatschappij heeft leidinggevenden aan boord nodig: mensen die de praktijk van haver tot gort kennen; doeners die hun klant kennen en weten hoe zij met hen om moeten gaan. De ‘leading flight attendant’ of ‘purser’ draagt zorg voor de veiligheid, de service aan klanten, de motivatie van medewerkers.

Uitdaging: van service naar verantwoordelijkheid

De vraag is: hoe maak je van een flight attendant die gewend is de zorg te dragen voor veiligheid en service een leidinggevende die verantwoordelijkheid draagt voor het serviceproduct en het team, voor de communicatie tussen cockpit en cabine en de condities van een veilige vluchtuitvoering.

Aanpak: maximaal rendement in korte tijd

Met de opdrachtgever is in kaart gebracht over welke kennis en vaardigheden de leidinggevende moet beschikken. Bovendien is besproken hoe zij een efficiënt programma kunnen volgen waarbij zij in de kortst mogelijke tijd een maximaal rendement kunnen behalen. De bestaande opleiding is daarbij teruggebracht van 7 maanden naar 3 maanden.

Implementatie: Blended learning

De praktische delen van de opleiding zijn gerealiseerd in een E-learning programma, waarbij de werkomgeving op de luchthaven en aan boord zijn nagebootst. De leidinggevende taken zijn behandeld aan de hand van zelfstudie, opdrachten, simulaties met acteurs, instructiefilms.